Kolet Janssen

auteur

Elke mens is goed nieuws

15 september 2024

De vakantie is voorbij, de zomer helaas ook al min of meer, en iedereen die ik tegenkom zit alweer volop in de drukte van het leven.

Soms denk ik weleens: daar hoefde Jezus zich allemaal niets van aan te trekken! Van het drukke begin van het schooljaar, van krappe deadlines, van overladen to-dolijstjes. Hij wandelde gewoon met zijn vrienden door het land en stopte af en toe om iets uit te leggen of iemand te helpen. Heerlijk overzichtelijk!

Behalve natuurlijk dat een aantal kwaadwillende mensen hem op de hielen zaten en niet konden verdragen dat hij met zijn goede nieuws iedereen probeerde te besmetten. Dus zo zorgeloos was het zeker niet.

En toch bleef hij dat goede nieuws verder verspreiden en het begon door te sijpelen en het is nooit meer gestopt.

Goed nieuws is blijkbaar ongelooflijk sterk. Het doet mensen opleven en nieuwe kracht vinden. Goed nieuws zet mensen aan om samen te werken en dan is alles mogelijk. Goed nieuws geeft mensen mildheid voor zichzelf en voor anderen. Goed nieuws groeit beetje bij beetje. Onstuitbaar en onverwoestbaar. Het maakt een wereld van verschil en het maakt een verschil voor de wereld.

Elke mens kent goed nieuws. Elke mens is goed nieuws.

Binnenkort komt de paus zelf met ons dat goede nieuws vieren. Trek ervoor naar de Hope Happening. Laat je op sleeptouw nemen door de kinderen en jongeren in je leven of neem je kleinkinderen onder de arm.  Want waar goed nieuws is, is er hoop.

(Otheo.be)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.