Kolet Janssen

auteur

Wie niet tegen ons is, is voor ons

24 september 2024

© Roel Ottow

Jezus vertelt over hoe we onze handen, voeten en ogen kunnen gebruiken.

Jakobus liep opgewonden naar Jezus. ‘Jezus, Andreas en ik hebben een man gezien die in jouw naam verwarde mensen genas. Hij bracht hun hoofd en hun hart tot rust en zei dat hij dat met jouw kracht deed. Maar hij hoort helemaal niet bij ons, want hij wil niet met ons optrekken. We hebben gezegd dat hij daar onmiddellijk mee moest ophouden!’

Jezus lachte. ‘Heb je er iets op tegen dat iemand mensen geneest? Die man zal vast niet eerst mensen gaan genezen in mijn naam, en daarna kwaad over ons gaan spreken! Wie niet tegen ons is, is voor ons!

Jezus en zijn vrienden liepen samen verder. Onderweg kregen ze water van een vrouw die met een volle kruik van de put terugkwam. ‘Iedereen die ons zelfs maar wat water geeft, helpt mee aan de grote droom van onze Vader God’, zei Jezus. ‘Een wereld van vrede en liefde voor iedereen, daaraan werken we. Als je iemand die droom afneemt, doe je iets onvergeeflijk verkeerds. We maken die droom beetje bij beetje waar, elke dag opnieuw, met onze handen en voeten en ogen. We kunnen met onze handen en voeten en ogen ook heel verkeerde dingen doen, die mensen ongelukkig maken. Maar als we ze gebruiken om de wereld beter te maken, dan zijn we mensen naar het hart van God.’

Naar Marcus 9,38-48

Tekst Kolet Janssen, ill. Roel Ottow

Denkvraag

‘Wie niet tegen ons is, is voor ons!’ zegt Jezus. Wie is er dan allemaal voor Jezus? Wie werkt er mee aan dezelfde droom?

Doe-tip

https://cdn.pixabay.com/photo/2023/05/24/23/23/man-8016073_1280.png

Schrijf of teken bij dit silhouet hoe je allemaal kunt meedoen met de droom van God: met je handen, je voeten, je ogen en oren, je mond….

Gebed

Lieve Jezus,
jij wilde alle mensen warm maken
om mee te werken aan de droom van God.
We zijn er nog altijd mee bezig.
Elke dag opnieuw
proberen we goed te zijn
en elkaar te helpen.
Help ons om vol te houden.
Amen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.